Allt som oftast ser jag med glädje på hur landslagsuppehållen tar slut. Ännu mer glädjande är det denna gång efter bedrövelsen i Götet igår. Skitmatch, skitarena, skitcoach! Ska bli skönt med lite allsvensk fotboll och massor med EPL de närmaste veckorna.

Marginellt större än Craven CottageHelgen som kommer tar Fulham flyget norröver för att besöka flopplaget Newcastle United i deras imponerande gryta till arena – St James’s Park. När jag säger flopplag så menar jag det verkligen, de har under allt för många år underpresterat sett till sina resurser, sin publik och sin trupp. De har nästan till fullo övertagit Tottenhams roll 😉 Man ska dock inte underskatta ett lag som Newcastle, grym bredd i truppen och om de bara börjar prestera som ett lag så har de absolut alla förutsättningar om en top 6 placering till våren. Speciellt svåra är de om de får till sitt spel på hemmaplan inför ett av Englands absolut bästa publikstöd.

På Söndag är det dags att besöka Söderstadion för första gången sedan derbyt. Med blandade känslor kommer jag att klättra upp på läktaren för att se mitt Bajen ta sig an ”TRÅKIGA (men duktiga) Kalmar FF”. Inte nog med att man kommer vara på helspänn över huruvida idioterna ska hålla sig borta, komma dit och sköta sig eller dyka upp och fortsätta förstöra för vår stolta klubb, utöver det ska man bearbeta nervositeten över matchen mot ett lag vi haft erkänt svårt med på senare år. Blir en mentalt jobbig söndag.

Som tur är har man en fredag där man kan skjuta landslaget åt sidan (puh!) och mentalt börja ladda för både lördagens och söndagens drabbningar.