Som ni säkert har noterat så har företrädare för våra medier reagerat på alla de möjliga sätt efter att domen mot Hammarby blev offentliggjord igår. Har inte tid att kommentera alla texter och uttalanden, men valde att skicka ett mail till Mats OlssonExpressen efter att ha läst detta.

Mailet till Mats:

Tjena Mats,

För att travestera golvreklamen för något år sedan; Är du dum på riktigt?

Varför kan varken du, eller dina sk. kollegor, se saker för vad de är? Läste just din ”krönika” om straffet mot Hammarby IF och den är ju rent löjeväckande i sin naivitet. För inte kan det vara så att du genom att följa strömmen och gå lite längre vill sälja fler tidningar? Inte vill Expressen sälja lösnummer hellre än att faktiskt ta ställning och se på saker med nyktra ögon?

  • Hur kan man ens komma på tanken att jämställa en religiöst infekterad krigshärd med vad som hände på Söderstadion i måndags? Antingen så såg du något på Söderstadion som de flesta andra har missat eller så försöker du av okända skäl bagatellisera det värsta krig som just nu rasar i världen. Vilket är det?
  • Du skriver också under på TUs formulering ”Ordningsstörningen (…) har varit en av de värsta i modern svensk fotboll.“. Vänta lite nu!
    • AIK-Hammarby 2004, minst lika grov regelöverträdelse, skillnaden var att ingen kom in på planen, men tumultet på läktaren och publikens uppträdande var minst lika illa, om inte värre.
    • IFK Norrköping-Djurgården (se länk) http://www.youtube.com/watch?v=dG7h93JZrUk
    • GAIS-AIK i våras

Exemplen på likvärdiga och/eller värre incidenter är många!

Citerar dig igen:

”Vi är alla – utom dårarna – överens om att detta handlar om ett samhällsproblem som är svårt att sätta fingret på och ännu svårare att komma åt.”

Exakt, det är ett samhällsproblem i grund och botten. Ska vi bötfälla samhället eller ska vi dra tillbaka lite skattepengar som straff? Självfallet är detta en fånig liknelse, men den fungerar som indikation på hur löjligt regelverk SvFF har att rätta sig efter.

Kärnan i vad som hänt är ett stort problem som både finns hos fotbollen och samhället. Självklart ska straff utdömas, men de ska drabba de som inte följt sina åtaganden samt de som gjort sig skyldiga till lag-/regelöverträdelser – ingen annan part.

Vill innan jag avslutar påpeka att jag (som var där och fortfarande kallar mig Hammarbyare) inte alls vill att Hammarby ska få lägre straff alls. Men straffen ska drabba rätt part och bestraffningen ska vara sund.

Bifogar min reaktion från min blog igår: [se nedan i bloggen]

Hör gärna av dig om hur du egentligen resonerar, vore trevligt att få en förklaring.

Fotbollshälsningar // Stevenage Road

_______________

Nu återstår det bara att se vad jag får för svar, om ens något. Det blir väl i stil med härom året då jag påpekade för honom att Sören Cratz aldrig fått sparken utan ingen förlängning av sitt kontrakt trots att han gång efter annan skrev just att Sören sparkats. Svaret jag fick var att han mycket väl visste detta men det lät ju roligare med att han fått sparken. JUST DET: Roligare?!