Är detta vår framtid?Är så arg så jag kokar! Att dessa små satans drägg ska får kosta Bajen en massa pengar är illa nog, men när spelarna straffas för att några huligan-wannabees inte kan uppträda civiliserat blir jag tokig.

Blir sur på förbundet som inte inser vad de ställer till med, sur på dessa idioter som uppenbarligen borde skickas till en ungdomsvårdskola (oavsett deras ålder) och besviken på tävlingsutskottet som inte kan skilja det sportsliga från kringarrangemanget.

I vad vi vet om domen just nu så är det helt rätt att:

  • Hammarby får böter för bristande säkerhet
  • Böter för pyrotekniken på läktaren
  • Böter för raketerna mot innerplan/inne på läktaren
  • Att Djurgårdens 3-0 seger står sig.

Däremot är det helt åt helvete med:

  • Poängavdrag
  • Så milda böter för Djurgården

Nu har TU öppnat för en hypotetisk situation där motståndarfans kan ställa till med djävulskap under ”falsk flagg” för att liknande straff ska kunna drabba konkurrerande klubbar. Man har också bestraffat spelarna i Hammarby IF för något de aldrig skulle kunna påverka.

Straffet skulle varit höga böter, X antal matcher spelade utan publik samt att man i samarbete med myndigheterna skulle straffa individerna inblandade i skandalen.

Ingen tvekan om att Hammarby ska straffas och det hårt, men spelarna ska inte straffas alls. Speciellt som de drivande bakom de scener vi såg i måndags inte tycks bry sig om Hammarby råkar illa ut vare sig ekonomiskt eller sportsligt. Vi måste hitta en väg framåt där var och en som inte sköter sig på våra arenor straffas för sitt uppförande om det inte följer gängse lagar

FAN!